Senderisme

El poble de Collbató ha estat durant segles el portal d'entrada per excelència de la muntanya de Montserrat i del seu monestir. Un gran nombre de camins, senders i corriols travessen el seu terme i a través de les rutes que us proposem a continuació, podreu descobrir alguns dels racons més bells de l'entorn del Parc Natural i del Parc Rural de Montserrat.

 

Tant si sou mutanyencs experts com si sou senderistes per afició, Collbató és el punt d'inici ideal. Baixa't totes les rutes!

INFORMACIÓ GENERAL

Us proposem 5 rutes de diferents dificultats i diferent duració, a continuació, la descripció de cada una d'elles!

Senderisme per Collbató, excursions collbato, excursions per montserrat, senderisme montserrat, collbato, ruta de l'aigua i la pedra seca, camí de l'oli, cova gran, cova del salnitre, coves de montserrat, camí dels peregrins, camí de les feixades, ruta monestir, rutes collbató, rutes collbato, rutes montserrat, senderismo, rutas, excursiones
Ruta 1: Corriol de la Cova Gran

Durada: 30 minuts

Dificultat: baixa, força desnivell

Descripció: Us proposem un ascens fins a la Cova Gran, una bonica cavitat amb grans vistes, habitada des del Neolític fins als íbers. Primer remuntem un petit tram del torrent de la Font Seca (2) al qual ens internarem justa darrere de l'Àrea d'Esplai de la Salut. Estigueu atents a mà dreta! perque haureu de trobar l'inici del petit corriol ascendent que ens menarà fins la Cova Gran (3).

Recomanacions: aneu ben calçats i amb ganes d'aventura!

 

Ruta 2: Camí Vell de Montserrat

Durada: 4 hores (2h fins el monestir)

Dificultat: mitjana-alta, força desnivell

Descripció: Ruta per l'antic camí dels pelegrins de Collbató al monestir de Montserrat, del qual encara es conserva part de l'empedrat original. A l'inici, si som grimpadors, podem fer drecera per Fra Garí (2) prenent el carrer Drecera; si no, seguim el Camí de l'Oli (ruta 3) i prenem la bifurcació al Casalot (3). Arribats a l'ermita de Sant Miquel (4), baixem fins el monestir (5). Tornem pel Camí de Plata (6), un dels principals conjunts escultòrics modernistes de Catalunya. 20 minuts després, just abans d'arribar a la Santa Cova (7), agafem un corriol a mà esquerra amb marques de GR blanc i vermell, continuem pel Camí de les Feixades passant per davant de les Coves de Montserrat (8) i seguim fins a Collbató.

Recomanacions: aneu ben calçats i porteu aigua, no trobareu fonts fins arribar al monestir!

 

Ruta 2b: Camí de Sant Joan

Durada: 4 hores (2h i 40 min. fins a Sant Joan)

Dificultat: alta, força desnivell

Descripció: Seguint el Camí Vell de Montserrat (ruta 2), trenquem per un corriol que s'enfila pel torrent de Santa Caterina (a) i que en durà a l'ermita de Sant Joan (b). De tornada davallem fins el Pla de les Taràntules (c) des d'on podríem agafar el camí de Sant Jeroni (1 hora i 30 minuts més) o baixar fins el monestir amb el funicular o bé seguir la ruta que us proposem: retornar a Collbató passant pel Pla de Sant Miquel (d), enllaçant amb el Camí de les Feixades (e) seguint el GR-5. Atenció! No aneu cap al monestir!

Recomanacions: aneu ben calçats i porteu aigua, no trobareu fonts en tot el camí!

 

Ruta 3: Camí de l'Oli

Durada: 2 hores (o 50 minuts si fem drecera)

Dificultat: baixa, molt planer

Descripció: Us proposem un passeig per la falda dela muntanya de Montserrat, a través de camps d'oliveres i alzinars, que ens durà a la masia de la Vinya Nova (3). De tornada, passem de refiló pel cementiri (4) de Collbató, amb interessant obra modernista, i per la monumental i centenària Alzina Gran (5). Amb els més menuts podem fer drecera (2) prenents, a 15 minuts de la sortida, el corriol que indica la direcció del cementiri.

Recomanacions: aneu ben calçats i porteu aigua. L'Alzina Gran és el lloc ideal per esmorzar o berenar.

 

Durada: 1 hora i 30 minuts

Dificultat: baixa-mitjana, lleuger desnivell

Descripció: Ruta per la Serra dels Gatells a partir del carrer del Castell, des d'on descobrirem el Forn de Calç (3), unes peculiars escales de gat (4), l'antic sistema d'aprofitament de l'aigua, a la vegada que podrem gaudir de les magnífiques vistes que ofereix el Camp de Tir (5). A la tornada ens podem desviar per un camí a mà dreta, a un minut prenem un petit corriol que ens baixarà a la Font Closa (6) i a continuació, seguint un tram de la cerretera B-112, a la Font de la Salut. De tornada, seguim torrent amunt fins enllaçar amb les escales de tornada a Collbató.

Recomanacions: aneu ben calçats i porteu aigua, les fonts que trobareu estan seques!

 

Ruta 4: Camí de l'Aigua i la Pedra Seca
ALTRES RUTES

A la pàgina web del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat trobareu encara més rutes i itineraris. Anar-hi!

I a Wikiloc trobareu els tracks de moltes rutes més des de Collbató. Anar-hi!

 

logo Geoparc de la Catalunya Centra, Geoparc Mundial UNESCO Catalunya Central, Coves de Montserrat, Coves del Salnitre, Coves de Collbato

Ajuntament de Collbató

C/Bonavista, 2

08293, Collbató.

turisme@collbato.cat

93.777.01.00

Dll a dv de 9 a 14h

 

logo Ajuntament de Collbató, Ajuntament de collbato

Avís legal | Crèdits | Mapa web

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
logo consorci de turisme del baix llobregat