Camí de les Coves

Esports i aventura

La muntanya de Montserrat és l'entorn idoni per a la realització d'esports a l'aire lliure, cal recordar, però, que el relleu és complicat, que no hi ha fonts naturals i que és fàcil perder's entre els nombrosos senders que creuen la muntanya. Així doncs, us recomanem que us informeu amb antel·lació i que aneu acompanyats d'experts si no esteu avesats a la realització d'esports d'aventura en una muntanya com Montserrat. 

Us recordem, també, que ens trobem dins d'un Parc Natural i cal respectar l'entorn.

Escalada

L'escalada a Montserrat és reconeguda mundialment pel seu peculiar conglomerat, i fa de la muntanya punt de destinació obligatòria per als escaladors de tot el món.

Actualment trobarem a Montserrat tots els ventalls de l'escalada, des de les vies més tradicionals, mancades d'assegurances, passant per totes les dificultats i equipaments, fins a les actuals (o no tan actuals) vies esportives, curtes i llargues. 

L'escalada al Parc Natural de Montserrat està regulada, consulteu la regulació abans de planificar les vostres activitats.

Vies Ferrades

Dins el Parc Natural hi trobareu gran nombre de canals equipades i vies ferrades de dificultat mitjana o alta: La Teresina, les Dames, Els Micos, El Tres en Ratlla, El Torrent de la Font Seca o el Joc de l'Oca.

És important estar informat de l'activitat que es vol realitzar i portar el material necessari.

En cas de dubte, contacteu amb professionals.

Escursionisme

L’actual i extensa xarxa de senders que trobem a Montserrat és l’herència que ens deixen els antics habitants de les contrades montserratines que aprofitaren tots i cada un dels recursos que la muntanya els podia oferir, sense que la complexitat del relleu no els acovardís, sortejant per canals i carenes aquells grans obstacles: parets i agulles montserratines que s’aixecaven com a gegants davant seu. Així, llenyataires, caçadors i carboners iniciaren el traçat d’una densa xarxa de camins i corriols que a dia d’avui, els amants de la natura i l’esport podem gaudir.

Montserrat és travessada d’Est a Oest pel GR172, que al seu pas per Montserrat rep diversos noms segons el tram que recorre: Camí de les Feixades, de la Quadra de Sant Miquel, de l’Arrel, de la Canal de la Llum i de la Foradada (que ens du fins a Can Maçana), i coincideix amb el Camí de Sant Jaume. També els GR 4, 5, 6 i 96 recorren en algun dels seus trams, part de la Muntanya de Montserrat.

Per a saber més sobre rutes desde Collbató dirigiu-vos a l'apartat de senderisme d'aquesta mateixa web, si en voleu saber més sobre rutes per la resta de la muntanya, cliqueu aquí!

Espeleologia

A més de Les Coves de Montserrat (del Salnitre, Freda, Gran i de les Arnes), més de 100 avencs i coves recorren les entranyes de la Muntanya de Montserrat. Els pous i els avencs son les cavitats que presenten una major evolució (Pouetons de les Agulles, Avenc Ventós, etc.)

Per a realizar activitats d'espeleologia cal tenir els coneixements necessaris i el material adient. Si us esteu iniciant deixeu-vos assessorar per professionals.

Per a saber més sobre les cavitats de Montserrat, cliqueu aquí

Esdeveniments esportius

Anualment Collbató rep la visita de gran nombre d’esportistes vinguts d’arreu per a participar en la variada oferta d’esdeveniments esportius. D'entre els reconeguts internacionalment, destaquen la Cursa de l’Alba, la Marató de Montserrat i La Portals btt.

Cursa de l'Alba - Marató de Montserrat

El segon diumenge de maig Collbató i la muntanya de Montserrat acull la Cursa de l'Alba i la Marató de Montserrat, competicions atlètiques de muntanya.

Amb més de 29 anys de recorregut, la Cursa de l'Alba cobreix una distància de 24 kilòmetres i un desnivell positiu de 1.100 metres.

La Marató de Montserrat, que a l'any 2017 se celebrarà la 4a edició, cobreix una distància de 42 kilòmetres i 2.550 metres de desnivell positiu.

Per a més informació, cliqueu aquí!

La Portals - Solidària i BTT

El segon cap de setmana del mes d'abril Collbató i la muntanya de Montserrat acull l'esdeveniment montserratí de referència pels amants de la BTT.

El dissabte La Portals Solidària, amb un recorregut de 15 kilòmetres, celebra la pedalada per aquells que no volen l'exigència de La Portals BTT.

El diumenge, amb 59 kilòmetres i un desnivell positiu de 1.300 metres, La Portals BTT.

Per a més informació, cliqueu aquí!

Ajuntament de Collbató

C/Bonavista, 2

08293, Collbató.

turisme@collbato.cat

93.777.01.00

Dll a dv de 9 a 14h

 

logo Ajuntament de Collbató, Ajuntament de collbato

Avís legal | Crèdits | Mapa web

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
logo consorci de turisme del baix llobregat