El Collbató medieval

Collbató és un nucli mil·lenari que es remunta a l'època en què aquestes terres eren zona de frontera dels comptats catalans. La seva ubicació privilegiada ha marcat el caràcter del poble, a la falda de Montserrat, damunt d'un coll on es trobaven dos camins: el camí ral de Barcelona i l'antic camí del Vallès; les dues vies s'unien a l'actual plaça de l'Església. Un confluència de factors que van fer de Collbató poble de pagesos i traginers, els quals s'ocupaven de transportar persones i mercaderies cap al monestir de Montserrat.

Ja durant el segle XIX Collbató esdevingué poble d'estiueig de la burgesia barcelonina, comptant amb persontages il·lustres com Amadeu Vives, Elies Rogent o Pau Bertran i Bros; aquest fet, juntament amb la creixent popularitat de les seves coves, convertiren Collbató en un destí d'ineludible visita. 

Per a conèixer de primera mà el nucli medieval de Collbató, us proposem:

Arc d'en Bros - Collbató
Carrer Amadeu Vives - Collbató
Esgrafiats a Can Rogent - Collbató
Vistes des del nucli - Collbató
Església de Sant Corneli - Collbató
Ermita de la Salut - Collbató
Plaça de l'església - Collbató
Orgue de Sant Corneli - Collbató
RUTA PEL NUCLI MEDIEVAL

PER LLIURE

Unes plaques informatives instal·lades a les façanes dels edificis d'interès us permetran conèixer millor la nostra vila a través del passeig lliure pel nucli històric. 

Si preferiu no perdre-us cap detall i dur a terme la ruta autoguiada, posem a la vostra disposició uns planells que podeu recollir als nostres punts d'informació, o que us podeu decarregar punxant aquí!

EN GRUP

Si sou un grup de més de 15 persones podeu reservar una visita guiada pel nucli antic de Collbató, durant la qual visitareu el Molí d'Oli i l'església de Collbató. Més informació!

 
EL MOLÍ DE L'OLI

L'antic trull de la Cooperativa de Pagesos de Collbató està actualment reconvertit en centre d'interpretació

El molí actualment només s'obre al públic general en dates puntuals. Consulteu festivitats o visites agendades, o visita'l en grup!

EN GRUP

Si sou un grup de més de 15 persones podeu reservar una ruta guiada pel Camí de l'Oli que inclou la visita al Centre d'Interpretació. Més informació!

Una forma divertida de descobrir el nucli medieval i el seu entorn amb els més menuts és realitzar l'activitat-conte "La increïble història de Fra Garí" que pel mòdic preu de 3€ podreu adquirir a la taquilla de les Coves (consulteu horaris d'obertura). 

 

De la mà del llegendari personatge Fra Garí, descobrireu els punts més emblemàtics de Collbató, havent de superar una sèrie de proves i desxifrar enigmes per a poder continuar.

 

ACTIVITAT FAMILIAR - DESCOBERTA DEL NUCLI MEDIEVAL
 
MÉS INFORMACIÓ

A la pàgina web de l'Ajuntament de Collbató trobareu informació detallada sobre més punts d'interès i elements patrimonials. Anar-hi!

 

logo Geoparc de la Catalunya Centra, Geoparc Mundial UNESCO Catalunya Central, Coves de Montserrat, Coves del Salnitre, Coves de Collbato

Ajuntament de Collbató

C/Bonavista, 2

08293, Collbató.

turisme@collbato.cat

93.777.01.00

Dll a dv de 9 a 14h

 

logo Ajuntament de Collbató, Ajuntament de collbato

Avís legal | Crèdits | Mapa web

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Social Icon
logo consorci de turisme del baix llobregat
Esgrafiats a Can Rogent - Collbató

Esgrafiats de la façana de Can Rogent al carrer Amadeu Vives